Heidi Tunkelo

Manu Keravalla kesällä 2016
Manu keväällä 2019

 

Ratsastuksen olen aloittanut noin 11-vuotiaana Leppävaaran ratsastuskoululla, jossa kävin ahkerasti tunneilla ratsastamassa, sekä hoitamassa hevosia lähes kymmenen vuoden ajan, myöhemmin tein siellä myös viikonlopputallivuoroja ohjaajaopiskelujen ohessa.

Syksyllä 2012 pääsin opiskelemaan ratsastuksenohjaajaksi Ypäjälle, josta valmistuin lokakuussa 2014. Reiluun kahteen vuoteen kuului päivittäin ratsastusta erilaisilla hevosilla, sekä paljon muuta oppimista. Yhtenä hienona kokemuksena voisin mainita kolmen kuukauden reissun Englantiin Kyra Kyrklundin tallille, jossa olin työharjoittelussa.

 Viikissä aloitin työt tammikuussa 2015. Aikaisemmin olen opettanut mm. Poni-Haassa Vantaalla.

Syksyllä 2020 valmistuin Harjun Oppimiskeskuksesta ratsastuksenopettajaksi, olen käynyt myös II-tason valmentaja- koulutuksen.

Vanha hevoseni Manu siirtyi ratsastuskoulun puolelle syksyllä 2023 ja aloittelen treenejä uuden hevoseni Pin Rock's Carmenéren eli Miinan kanssa. Harjoittelemme koulu- ja esteratsastuksessa.

Opettajana painotan paitsi positiivisuutta, myös tarkkuutta ja keskittymistä, sekä oppimista vuorovaikutuksen kautta. Aina kannattaa kysyä jos joku asia ratsastuksessa tai hevosissa mietityttää!

Tässä työssä parasta on tietenkin hevoset, joiden ansiosta joka päivä on omanlaisensa. Hienoa on myös seurata oppilaiden kehittymistä ratsastajina.