Ponikerhot

Sivulta löydät yleisesittelyn tallimme ponihoitokerhoista - huomiothan, että kerhot ovat Ratsastusseura Skaran kerhotoimintaa ja ajankohtaiset asiat päivitetään seuran sivuille:

https://skara.sporttisaitti.com/kerhot-ja-tapahtumat/hevostaitokerhot/?fbclid=IwAR2LI5ARV8lvl6pOyE_p8xBUa-yEh8G-R6KsiaN714PuHav8eU-xX91Pohw

 

Poniklubilaisia kesällä 2018

Skaran Poninhoitokerhot Viikin ponitallilla!

Ratsastusseura Skara järjestää Viikin ponitallilla ponikerhoja, joissa opetellaan hevostaitoja, joita jokainen ratsastaja tarvitsee ponien ja hevosten kanssa toimiessaan. Ohjaajina toimivat koulutetut nuoret, joilla on usean vuoden kokemus poninhoitajina ja ratsastajina. Jokaisessa kerhossa on kaksi yli 14-vuotiasta ohjaajaa. Kerhoissa on mahdollista suorittaa Suomen Ratsastajainliiton hevostaitomerkkejä, mutta merkkisuorituksiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Kerhoista peritään pieni maksu, esittelyn yhteydessä on kerhojen kausimaksut.

Kerhojen tarkoitus on opettaa ponien kanssa turvallista toimimista ja hyvää hoitoa. Kerhoissa ei ratsasteta, vaan opetellaan ponien käsittelyä ja hoitoa sekä käytännössä tallissa että myös teoriassa ja välillä myös leikitään. Kerhoon pukeudutaan lämpimiin ja kulutusta kestäviin talli-/ulkovaatteisiin ja kosteutta kestäviin kenkiin.

Kerhot on suunnattu Skaran jäsenille ja ponitallin ratsastajille. Jokaisen kerholaisen tulee olla jonkin ratsastusseuran jäsen, sillä seurajäsenyys varmistaa myös vakuutusturvan. Viikin ponitallilla toimii Ratsastusseura Skara. Skaran jäsenet saavat suoritetut hoitomerkit maksutta.

Tervetuloa ponikerhoihin oppimaan lisää poneista ja hevosista!

 

Venla Uurasmaa ja Kirsikka, kuva: Pihla Lehtinen
Allu ja Atte, kuva: Liisi Myllykangas