Ratsastustunnit

 

Poniratsastuskoulun toiminta

Poniratsastuskoulu on iloista ja turvallista ratsastuksen ja poninhoidon opiskelua lapsille ja nuorille 4-vuotiaasta alkaen. Ponikoulu toimii uudella Viikin ponitallilla.

Käytössä on 26 kilttiä opetusponia, pieniä ja hieman suurempia, mutta myös muutama pienehkö hevonen, joten tunnit sopivat varttuneimmillekin. Ponien ja hevosten hyvinvoinnin vuoksi ratsastajien painoraja on 60 kg ja pituusraja n. 170 cm. Ratsastusryhmän koko on enintään kahdeksan ratsukkoa. Ratsastamme maneesissa tai isolla ulkokentällä ja välillä maastossakin.

Ponitunnit pidetään seuraavina aikoina:
Maanantai      8-9, 16-22
Tiistai             16-22
Keskiviikko     15-21
Torstai            16-22
Perjantai        15-21
Lauantai         11-19.30
Sunnuntai      11-19.30

Poniratsastuskoulun päätoimisina opettajina toimivat ratsastuksenopettajat Heidi Tunkelo ja Annika Rautio sekä ratsastuksenohjaaja Tiitu Hjerpe.

Ratsastuskeskus Viikki on Suomen Ratsastajainliitto ry:n hyväksymä ratsastuskoulu. Muistathan, ettei ponikoulu vakuuta oppilaita, vaan edellyttää Suomen Ratsastajainliiton jäsenyhdistyksen jäsenyyttä tai green cardia, joihin sisältyy tapaturmavakuutus.

Nappulatunneille osallistuvilta ei edellytä ratsastusseuran jäsenyyttä, joten huolehdithan että vakuutusturva on siltäkin osin kunnossa, olkoonkin että niillä tunneilla sattuu tapaturmia hyvin harvoin.

Tervetuloa tutustumaan!

Ada ja Spirit ratsastuskoulun tunnilla. Kuva: Aliina Halme
Poniratsukot maastokävelyllä
Iida Ahola ja Fia maastoesteillä