Tuntikäytäntömme

Ratsastustunti kentällä, kuva: Liisi Myllykangas
Poniratsastusta Eriksnäsin talvisessa maisemassa, kuva: Ann-Sofi Tilus

Vakiotunti tarkoittaa tuntia tiettyyn aikaan kerran viikossa. Niillä ratsastettaessa kannattaa ottaa kausikortti. Kaikki tunnit tulevat käytetyksi kauden aikana, jos ratsastaa kerran viikossa.

Ponikausikortin ja tutustumistunnin hinnat löydät hinnasto -sivulta.

Ratsastustunti tulee peruuttaa vähintään 12h ennen tunnin alkua hopotissa. Sairastapauksissa samana päivänä arkisin klo 15.00 ja viikonloppuisin klo 11 mennessä tehdyt peruutukset huomioidaan. Tunti peruutetaan tekstiviestillä numeroomme 050-5711008. Vain peruutetut tunnit voidaan korvata toisella tunnilla. Korvaaminen suoritetaan ns. rästitunnilla sopivan tasoisessa ryhmässä.

Rästitunnit varataan aina opettajalta puhelinpäivystyksestämme. Rästitunteja voi ratsastaa myös etukäteen. Useimmiten kauden loppupuolella rästien löytäminen on vaikeampaa, joten jos tiedät loppukauteen osuvista poissaoloista, kannattaa rästejä ratsastaa jo etukäteen. Kevätkauden rästejä ei voi ratsastaa enää syksyllä, eikä syyskauden rästejä kevätkaudella.

Mikäli ratsastaja aloittaa kauden eli on ollut kokeilutunnilla ja jatkaa sen jälkeen vakiopaikalla tai maksanut varausmaksun ennen uuden kauden alkua ja ratsastaa ensimmäisen tunnin uudesta kaudesta, ratsastaja huoltajineen sitoutuu koko kauteen. Kausikortti myydään aina koko kaudelle.

Opettaja jakaa ponit etukäteen ratsastustunneille. Ponien tuntilista löytyy ennen tuntia tallin ilmoitustaululta.

Tunnille kannattaa saapua hyvissä ajoin. Ponit ovat pääsääntöisesti laitettuina valmiiksi kuntoon, mutta toki päivän ensimmäiselle tunnille saapuvien on hyvä varata aikaa oman ponin kuntoon laittamista varten. Päivän viimeisen tunnin jälkeen saa myös osallistua ponien talliin vientiin ja ponien ja varusteiden jälkihuoltoon.

Ratsastuskeskus ei vakuuta oppilaita, vaan edellyttää Suomen Ratsastajainliiton jäsenyhdistyksen jäsenyyttä (kuten oma seuramme Skara) tai green cardia, joihin sisältyy tapaturmavakuutus.

Ryhmä maastossa, kuva: Liisi Myllykangas