Tuntikäytäntömme

Ratsastustunti kentällä, kuva: Liisi Myllykangas
Poniratsastusta Eriksnäsin talvisessa maisemassa, kuva: Ann-Sofi Tilus

 

TERVETULOA VIIKIN PONIRATSASTUSKOULUUN !

OHESSA RATSASTUSKOULUMME TOIMINTATAPOJA JA SÄÄNTÖJÄ. YLEISEN TURVALLISUUDEN JA VIIHTYVYYDEN VARMISTAMISEKSI ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ KAIKKI ASIAAKKAAMME NOUDATTAVAT OHEISIA OHJEITA.

YLEISTÄ:

 -ponit ja hevoset ovat herkkiä ja rauhaa rakastavia eläimiä. Talli ja sen lähialueet ovat poniemme ja hevostemme koti. Liikuthan alueella rauhallisesti.

- Ponien ja hevosten ruokkiminen on ehdottomasti kiellettyä. Hevoset saavat erittäin herkästi vakavia vatsavaivoja ylimääräisistä ruoista.

- Hevosten ulkoilutarhoihin meno on ehdottomasti kiellettyä !

- Tallillamme on aukioloajat, noudatathan niitä. Talli aukeaa puoli tuntia ennen ensimmäistä tuntia ja sulkeutuu puoli tuntia viimeisen tunnin jälkeen. Näin varmistamme ponien ja hevosten riittävän levon.

- Koirat on pidettävä alueella kytkettynä. Koirat ovat toki tervetulleita ulkoilemaan lähimaastoihin mutta niitä ei ole suotavaa tuoda talliin tai ratsastusalueille.

- Ratsastuskoulu ei ole vakuuttanut oppilaita. Ratsastusseuran jäsenyyden kautta saat kattavan vakuutuksen. Tallillamme toimii aktiivisesti Ratsastusseura Skara ry.

 

RATSASTUSTUNNEISTA:

- Saavuthan ajoissa tunnillesi- varsinkin jos se on päivän ensimmäinen.

- Varustauduthan tunnillesi asianmukaisesti. Oikeat varusteet lisäävät turvallisuuttasi. Jalkineiksi joko ratsastussaappaat, kumisaappat ratsastuskengät ja minichapsit. Yläosaan vartalonmyötäinen vaate, vältetään kahisevia tai liehuvia vaatekappaleita. Pitkät ja puolipitkät hiukset kiinni. Oma tai tallin lainakypärä päähän ja sormikkaat käteen.

- Aloittelevilla ratsastajilla tulee olla oma taluttaja mukana.

- Ruuhkan välttämiseksi ponien ja hevosten kuntoon laittoon ja talliin vientiin voi osallistua kyseisen ratsun ratsastaja ja sen hoitaja. Muuta oleskelua tallissa pyritään rajoittamaan ponien tallirauhan takaamiseksi.

- Turvallisuussyistä ponimme ja hevosemme hoidetaan aina karsinoissaan tallisolmulla kiinni sidottuna.

- Tallista tunnille siirrytään jonossa opettajan tai tutorhoitajan johdolla. Pääsääntöisesti myös tunnilta takaisin talliin saavutaan opettajan tai tutorhoitajan saattamana.

- Tutorhoitajan tunnistat sinisestä Tutor-liivistä.

- Ennen ratsastustuntia ponit ja hevoset harjataan huolellisesti sekä puhdistetaan

kaviot. Kerrothan opettajalle mikäli huomaat ratsussasi tai sen varusteissa jotain poikkeavaa.

- Tunnin jälkeen ponit harjataan ja varusteet palautetaan siististi omille paikoilleen. Suitset ja satula pyyhitään kostealla sienellä ja satulasaippualla.

 

KAUSIKORTTI- JA PERUUTUSKÄYTÄNTÖMME:

- Kausikorttimme myydään aina koko kaudelle. Maksaessasi varausmaksun ja aloittaessasi ryhmässä, olet sitoutunut maksamaan loppukauden tunnit. Varausmaksua ei palauteta kauden peruuntuessa.

- Kausikorttiimme sisältyy yksi tunti/viikko. Kausikortti tulee käyttää kyseisen kauden aikana.  On asiakkaan omalla vastuulla huolehtia, että rästit tulee ratsastettua.

- Mikäli olet estynyt saapumasta tunnillesi, peruutathan sen viimeistään 12h ennen tunnin alkua hopotissa. Sairastauksissa poissaoloilmoitus samana päivänä arkena klo 15.00 mennessä ja viikonloppuisin klo 11 mennessä, tekstiviestillä numeroon 050-5711008.

- Asianmukaisesti peruutetut tunnit voi ratsastaa kuluvan kauden aikana jossakin sopivassa ryhmässä. Rästin voi varata hopotista. Meille voi soittaa myös puhelinpäivystykseen, niin tarvittaessa autamme rästin varaamisessa.

- Peruuttamattomista tai em. kellonaikojen jälkeen samana päivänä peruutetuista tunneista veloitamme täyden tuntihinnan.

- Ratsastajan hopoti-tililtä löytyy kirjanpito varatuista tunneista, rästitunnit näkyvät tallikortteina.

TOIVOTAMME MUKAVIA HETKIÄ RATSASTUSKOULUSSAMME. MIKÄLI SINULLA ON KYSYTTÄVÄÄ, KÄÄNNY ROHKEASTI HENKILÖKUNNAN PUOLEEN. VASTAAMME MIELELLÄMME KAIKKIIN KYSYMYKSIINNE JA OTAMME VASTAAN PALAUTETTA !

 

T: RATSASTUSKESKUS VIIKIN VÄKI

Ryhmä maastossa, kuva: Liisi Myllykangas