Näin löydät Viikin ponikoululle

Viikin ponikoulu
Ilmolanraitti 17
00790 Helsinki

Puhelin: 050-5711008

Näin löydät Viikin ponikoululle (kts. myös kartta alla)

Viikin ponikoulu sijaitsee Viikissä Vadelmakallion alueella. Vadelmakallio sijaitsee Viikin peltojen keskellä ja sitä rajaavat Viikintie, Tilanhoitajankaari, Lahdentie, Kehä 1 ja Myllypuron alue.

Ajoneuvoilla ajo ponitallille tapahtuu Viikintiellä olevan liittymän kautta. Liittymä on samassa kohdassa missä kevyen liikenteen väylä ylittää Viikintien ja missä on liikennevalot.

Itäkeskuksen ja Herttoniemen suunnasta tultaessa Viikintien ja Viilarintien risteyksen jälkeen n. 400 metrin päässä käännytään oikealle peltotielle, jota jatketaan 450 metriä. Pohjoisen/lännen suunnasta saavuttaessa jatketaan Viikintien/Viikinkaaren liikenneympyrästä noin kilometri ja käännytään vasemmalle peltotielle, jota jatketaan 450 m.

Peltotie on kapea ja sillä kulkee myös ulkoilijoita, joten sillä on noudatettava erittäin alhaista nopeutta ja erityistä varovaisuutta.

Huom! Navigaattorit saattavat ohjata ponikoululle Ilmolanraitin kautta, mutta ajoneuvoilla ajo on kielletty Ilmolanraitilla.

Hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja pyöräilyreittien ansiosta alue on pienillekin ratsastajille helposti saavutettavissa.

Viikintietä ajaa linja 550 (Itäkeskus – Westendinasema), jonka vuoroväli on erittäin tiheä, ruuhka-aikoina 3-4 minuuttia ja muulloinkin 5 – 10 minuuttia. Herttoniemestä linja 79 (Herttoniemi – Latokartano – Malmi) ajaa samoin Viikintietä, vuoroväli on ruuhka-aikoina kuutisen minuuttia ja muulloin 15 – 20 minuuttia. Viikintiellä lähin pysäkki on Viikintien ja Tilanhoitajankaaren risteyksessä.

Linjat 68 (Rautatientori – Kalasatama – Latokartano) ja 57 (Latokartano – Käpylä – Munkkivuori) ajavat Tilanhoitajantietä. Näiltä linjoilta ponitallille pääsee päätepysäkiltä tai kevyen liikenteen väylää, Ilmolanraittia, pitkin. Linja 506 (Viikki – Kumpula – Pasila – Otaniemi – Pohjois-Tapiola) ajaa myös muutaman korttelin matkan Tilanhoitajankaarta.

Alueella on tiheä, hyvä kevyenliikenteenverkko, joten ponitallille on helppo tulla polkupyörällä lähellä sijaitsevilta alueilta Herttoniemestä, Myllypurosta ja muista itäisen Helsingin alueilta sekä luonollisesti myös Viikistä.

http://kartta.helsinginseutu.fi/#

Uni ja Lumikki tarhassa, kuva Liisi Myllykangas
Viikin ponitalli, kuva: Liisi Myllykangas