Poneja sairaana ja siksi osa tunneista peruttu – tallilaisten hyvä hygienia tärkeää taudin leviämisen ennalta ehkäisemiseksi

7.5.2019

Poneja sairaana ja siksi osa tunneista peruttu – tallilaisten hyvä hygienia tärkeää taudin leviämisen ennalta ehkäisemiseksi

 

Osa tallimme poneista on sairaana. Tauti oireilee etenkin korkeana kuumeena. Tilannetta seurataan eläinlääkärin kanssa, ja vaikuttaa siltä, että tallillamme jylläävä sairaus voi levitä hyvin helposti hevoselta toiselle ja siten myös tallilta toiselle. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että ratsastajat ja hoitajat, jotka käyvät useammalla eri tallilla, vaihtavat aina vaatteensa välissä ja huomioivat, että myös kengänpohjat on pestävä. Kaikista parasta olisi, että olisi omat varusteet ja vaatteet jokaiselle tallille.

 

On ensiarvoisen tärkeää, että ratsastajat ja muut tallillamme kävijät ovat erityisen tarkkoja hygienia-asioissa. Kädet tulee pestä hyvin saippualla ja desinfioida aina hevosenhoidon jälkeen, jotta tauti ei pääse leviämään. Bakteerit ja virukset nimittäin kulkevat myös ihmisen mukana ja tarttuvat toisiin hevosiin herkästi sitäkin kautta. Ihmiseen sairaus ei kuitenkaan tartu.

 

Perumme osan tunneista emmekä ota tällä viikolla rästiläisiä, jotta terveiden ponien työtaakka ei kasva liian suureksi. Terveiden ponien on kuitenkin tärkeää liikkua säännöllisesti, joten emme ainakaan toistaiseksi keskeytä toimintaamme kokonaan vaan pidämme osan tunneista normaalisti. Ilmoitamme jokaiselle asiakkaalle, jota peruutukset koskevat, asiasta henkilökohtaisesti ensisijaisesti soittamalla. Järjestämme peruutetuille ryhmille rästimahdollisuuden, kun kaikki ponit ovat parantuneet. Tästä tiedotamme myöhemmin.

 

Seuraamme kaikkien ponien terveydentilaa nyt vielä tavanomaistakin tarkemmin, ja jokainen poni, joka alkaa oireilla, jää välittömästi sairauslomalle. Tiedotamme tilanteen kehittymisestä ja mahdollisista lisämuutoksista toimintaamme myöhemmin lisää.